Nyheder

 

Stig Birch

 

Vi byder velkommen til vores nye kollega i salgsteamet

 

Vi er glade for at byde velkommen til vores nye danske salgskonsulent, Stig Birch, som især vil fokusere på København.

 

Som Wirteks datterselskab har vi oplevet en løbende vækst i det forløbne år. Dette har gjort det  nødvendigt at udvide vores salgskapacitet. Og vi har fundet den helt rigtige profil med mere end 30 års erfaring.

 

I 1980 begyndte Stig at arbejde som salgskonsulent for Digital Equipment Corporation (DEC), en af de mest succesfulde tech-virksomheder på det tidspunkt, og han har opbygget solide kompetencer i løbet af 15 år hos DEC.

 

Michael Aaen (tv) og Torben Hoelgaard

Administrerende direktør Michael Aaen fra Wirtek (tv)

og Software-Pro grundlægger Torben Hoelgaard

på Software-Pro kontoret.

 

 

Software-Pro A/S er blevet købt af det danske softwarehus Wirtek A/S. Købet giver Software-Pros kunder nye forretnings-muligheder og bringer Wirtek tættere på sine kunder på det danske marked.

 

Software-Pro har de seneste 10 år hjulpet et stort antal danske virksom­heder med test og kvalitets­sikring af deres produkter. Dette forretnings­område er også en af søjlerne i Wirteks portefølje af serviceydelser. Wirtek har et antal danske og internationale kunder, hvor kvalitetssikring af deres produkter og softwareløsninger helt eller delvist håndteres fra Wirteks to udviklings- og testcentre i Rumænien.

 Morten de Melo Lyng

Softwaretest er i sagens natur et fagligt område der udvikler sig med resten af det teknologiske domæne. Der sker hele tiden nyt inden for kendte områder, mens nyere områder samtidigt opstår og udvikler sig hurtigt.

 

Tænk bare på den hastighed som robotter, selvkørende biler, AI, machine learning, Internet-of-Things og meget andet flytter sig med i disse år. Det vil være rimeligt at sige at softwaretest flytter sig i både bredden og dybden også.

 

Så – hvordan holder man sin faglighed skarp midt i den udvikling?

beslutning 200

Test af software er også et produkt - eller leverance, om man vil. Og vi bør udføre den leverance med et meget skarpt øje for vores interessenter og hvad de har brug for.

 

Vi har Joel Montlevisky i vores faglige netværk i Software-Pro. Og han har skrevet et godt blogindlæg om nødvendigheden af at forme en testleverance efter det informationsbehov som den skal opfylde. Og han anviser 6 trin til, hvordan man bliver god til det. Særligt rettet til testmanagers, men bestemt også relevant for andre roller i og omkring test.

kunstenatreddelivHvert sekund tæller, når en person bliver ramt af hjertestop. Og det sker for ca. 3.500 danskere uden for hospital hvert eneste år. Desværre overlever kun ca. 8% af disse. Tallet kunne være helt op på 75% med flere hjertestartere og flere som kan førstehjælp.

hella gutmann solutionsUdviklerne hos Helle Gutmann Solutions i Viborg, har fået hele 44% mere tid til deres kerneopgaver.

 

Det er sket via et intensivt forløb med Software-Pro. Vejen til målet var et skræddersyet uddannelsesforløb i Scrum.

 

- Faktisk har projektet tjent sig selv hjem i løbet af 5 måneder, udtaler Thomas Kjærulff Knudsen, Udviklingschef hos Hella Gutmann Solutions. Og vi har nomineret projektet til en pris – en såkaldt "award" - i hele Hella Gutmann gruppen, så andre kan inspireres af vores resultater.

 

Læs hele historien: Hella Gutmann Solutions kundecase

Software-Pro ønsker alle vores kunder, konsulenter og netværk en god og afslappende sommer med familie og venner.

  

sommer 2015 logo text

 

Nyd din sommerferie - vi glæder os til at tale med dig igen på den anden side!

Vi har i de seneste måneder løst opgaver for flere nye samt eksisterende kunder. Blandt de nye kunder, har vi kunnet byde velkommen til eksempelvis:

 

Energinet.dk

Energinet.dk er en offentlig virksomhed og deres kerneydelse er forsyningssikkerhed. Det indebærer, at virksomheden har ansvar for, at det overordnede el- og gassystem er velfungerende. Software-Pro leverer freelance konsulentydelser inden for udførende test. 

 

DI

DI er også kendt under navnet - Dansk Industri. DI er både en bredt funderet erhvervs­organisation og en arbejdsgiverorganisation. DI deltager i overenskomstforhandlingerne og er med til at sætte og påvirke den politiske dagssorden. Software-Pro har for nyligt leveret en omfattende analyse af DIs muligheder for indføring af automatiseret test. I forlængelse heraf har Software-Pro leveret konkrete anbefalinger af de tiltag der skal til, for at etablere automatiseret test på udvalgte områder.

 dstb konf 2015 banner

Tag med på årets DSTB konference med en rabat fra Software-Pro A/S.

 

Se her hvordan. 

rikke simonsen 3
Rikke Simonsen har skrevet et meget rammende blogindlæg. Det handler om at vi alle er testere, men at test også er et håndværk og en kunst.

Et lille uddrag fra Rikkes indlæg:

 

- Det kræver viden og erfaring og en god portion opfindsomhed at finde de scenarier, ingen andre har tænkt på i udviklingsprocessen, at opnå mest mulig information om systemet og afdække kritiske sider med de begrænsede ressourcer, der er afsat til test. Kort sagt få mest mulig værdi for pengene. 100% testdækning er aldrig en mulighed, så det gælder om intelligent prioritering. 

software-pros logo 140x140
Software-Pro har eksisteret i 6 år. Vi har altid lagt vægt på en organisk og stabil vækst - herunder 100% selvfinanciering. En gennemarbejdet forretningsmodel, ordentlighed og et solidt økonomisk grundlag vil altid være i fokus.

- Vi tager nu det næste naturlige skridt i Software-Pros udvikling og er fra 6. marts 2015 omdannet til et aktieselskab. Vi ønsker hermed at sende et stærkt signal om vores seriøsitet og ambition om fortsat vækst, udtaler Torben Hoelgaard.

Torben Hoelgaard byder velkommen til Morten de Melo Lyng (th)

Torben Hoelgaard byder velkommen til Morten de Melo Lyng.
(Fotograf:  Martin Søgaard)

 

Vi oplever en stor efterspørgsel efter både rådgivning og bemanding, og det er positivt at mange virksomheder investerer yderligere i kvalitet.

Det er vigtigt for Software-Pro fortsat at kunne agere både hurtigt og professionelt på denne efterspørgsel. Vi har derfor ansat Morten de Melo Lyng i vores stab.

Ole Wahlgreen (t.v.) fra Phase One sammen med Software-Pro's konsulent. (Fotograf:  Alexander Flemming)

Ole Wahlgreen (t.v.) fra Phase One
sammen med Software-Pro's konsulent.
(Fotograf:  Alexander Flemming)

 

Indføring af automatisk test af et program til billedbehandling. Det er opgaven fra Phase One, som Software-Pro p.t. er ved at løse. Derefter overtager kunden.

 

Phase One er ledende indenfor udvikling af digital mellemformat-kameraer og fotografisk software til professionelle fotografer og avancerede amatører. De har brug for at finde det rigtige koncept til automatiseret test af kernedelen i et billedbehandlingsprogram indenfor digital fotografi. Programmet er en professionel fotografisk applikation til at tilpasse billedfiler til det ønskede billedresultat.

TestVoresBil

Oplev vores bil. Kør selv eller vær passager. Det tilbyder vi kunder og tætte partnere. Er du klar som Test Driver? 

 

Software-Pro har fået firmabil. Ikke bare for at komme fra A til B. Men vi ønsker på en ekstra og alternativ måde at vise, hvad vi står for. Og hvad det kan føre til. Ikke med så mange ord, men gerne fysisk. Som en bil, der fanger blikket.

Bisnode har tildelt Software-Pro ApS ratingen AAA - Højeste kreditværdighed. Ratingen tildeles virksomheder med særdeles god evne til at imødekomme aktuelle betalingsforpligtelser. Kun 2% af de danske virksomheder har denne kreditværdighed.

I 2014 har vi indtil videre fået seks nye projekter - de fire er hos nye kunder: RTX, Tolerance A/S og Phase One.

 

RTX er underleverandør af avancerede trådløse løsninger, med fokus på udvikling og produktion. Firmaet blev etableret i 1993 og har ca. 160 medarbejdere. Projekt: Rådgivningsforløb til målretning og bedre styring af testindsatsen.

 

IT-virksomheden Tolerance A/S blev etableret i 1956 og overtaget af sydtyske Hella Gutmann Holding i 2006. Firmaets primære opgave er at udvikle og sælge værkstedsløsninger, som hjælper moderne autoværksteder til en mere effektiv hverdag. Projekter: Udvikling af backend til et supportsystem. Rådgivning om Scrum- og testforløb.

 

Phase One er ledende indenfor udvikling af kameraer og løsninger til professionelle fotografer og avancerede amatører. Projekt: Udvikling af koncept og test bench til automatiseret test af software til billedbehandling. Produktet er cross-platform på Windows, Mac og Linux. Det opbyggede testmiljø skal der laves POC på og aflevering til ansat.

 

Projekt for KMD: Bemanding af agilt kundeprojekt med tester. Udføre test, lave test cases, defect management samt planlægge test.

 

Projekt for Netmester: Rådgivning vedr. implementering af produkt-forretning (Best Practice projekt) - fra kundespecifikke projekter til en konfigurérbar standardløsning.

Fire nye konsulenter er i årets første måneder blevet en del af holdet.

 

Steffen Knudsen. Test Consultant. Erfaren og certificeret tester, der også mestrer agile projekter.

 

Michael Thomsen. Test Manager, freelance. Senior testmanager, der kan håndtere store og komplekse projekter.

 

Mogens Kraus. Software Consultant. Softwarekonsulent med speciale i udviklernes test og kvalitetssikring. Herunder code review, unit test, automatisk byg og CI (Continuous Integration).

 

Flemming Otto Ebbekær Jensen. Test Consultant. Et af Flemmings specialer indenfor test er automatisering af test. Han er uddannet svagstrømsingeniør og har mange års erfaring som software-udvikler - herunder udvikling af testsystemer.

Testområdet bliver nedtonet eller skubbet til den sidste fase i projektets liv. Det er hvad jeg oftest ser I større software-udviklingsprojekter. Det giver typisk meget store omkostninger for projektudviklingen - samt en forlænget udviklingstid, med endnu større omkostninger til følge.

Aller Media A/S er førende udgiver af magasiner og ugeblade i Norden med et ugentligt oplag på små tre mio. blade. Et nyt avanceret abonnementssystem er ved at blive indført: CIF - Customer in Focus. 

Det er vigtigt at opstille objektive mål for testen. Uden objektive mål er det vanskeligt at planlægge testen, følge op på fremdriften og ikke mindst afgøre, hvornår der er testet nok. Det betyder, at det let kan blive tilfældigt, om der bliver testet for meget eller for lidt. Begge dele er for dyrt på kort eller langt sigt.

Vi nøjes ikke med at finde en egnet konsulent og sende denne ud på egen hånd. Tværtimod. Først ser vi på behovet og forstår opgaven. Og med det forarbejde på plads finder vi en eller flere konsulenter. Den arbejdsgang falder i god jord hos vore kunder - og også hos vore konsulenter.

e-Komplet har siden 2010 udviklet et web-baseret IT-system målrettet byggebranchen. For at forbedre nye versioner assisterer en af vore konsulenter nu e-Komplet. Konsulenten indgår i et release-forløb for at opsamle erfaringer. Derefter bliver der i samarbejde foreslået og implementeret metoder og processer. Forløbet vil vise, hvor der er de største behov og hvor det er mest givtigt at sætte ind.

For Tunstall Healthcare leder Software-Pro nu en stor international test af et sundhedssystem. Der er 180 patienter og en række testere med i end-to-end-testen.

 

De regelmæssige målinger af kronisk syge (KOL, hjertefejl, diabetes m.fl.) kan patienten selv foretage hjemme. Resultaterne sendes automatisk til sundhedspersonalet, så de straks kan gribe ind. Det er grundidéen i Tunstalls overvågningssystem.

 

Use Case teknikken er et ”dialog-værktøj”, der anvendes i udviklingsteams, for at erkende, dele og dokumentere viden om et givent eller kommende forretningssystem, med henblik på at udvikle software der understøtter forretningssystemet.

Testdækning er et ofte overset, men meget vigtigt begreb inden for test – både for testere og ledere.

Testdækning, eller på engelsk Test Coverage, er et udtryk for testens omfang; målt på ”noget” der rent faktisk kan tælles og sat i forhold til, hvor mange der i alt er af dette ”noget”. ”Noget” kaldes også et dækningselement og kan f.eks. være antal krav, kodelinier, interfaces, knapper o.lign. Testdækning er således et objektivt tal for testens omfang.

Fagforeningens medlemmer har bl.a. brug for IT-kurser. Derfor har vi for TL, Teknisk Landsforbund, her i foråret afholdt to SCRUM introduktionskurser, hhv. i Århus og København.

 

SCRUM er en af de mest udbredte metoder til at styre komplekse projekter og deler meget tankegods med Lean filosofien.

KMD har behov for at få testet administrative betalingssystemer udviklet i SAP. Vores opgave er her: Test i maintenance, integrationstest mod eksterne systemer, design af testcases i HP ALM samt at klargøre og afvikle test.
Hos ATP har vi fået en ny opgave med at tilpasse indsatsen med test til at have fokus på LEAN. Det indebærer: RCA (Root Cause Analyser) på fejl, at sammenlægge teststrategi og testplaner i Mastertestplan samt at udarbejde proces for håndtering af Mastertestplan i SharePoint.

Hos ATP er vi i gang med en rådgivningsopgave for Forretningen. Opgaven er at hjælpe med at fastlægge Forretningens rolle i test.

Hvorledes skal Forretningen f.eks. bidrage til testbasis og hvilke testdokumenter skal Forretningen godkende? Hvilke roller er der i Forretningen og hvordan spiller de sammen med rollerne i IT?

Da test og kvalitetssikring jo som bekendt bør være noget man gør i hele udviklingsforløbet og ikke kun til sidst, påvirker det hele udviklingsforløbet.

Dansk Supermarked har bedt Software-Pro vurdere virksomhedens automatiserede test af hjemmesider.

 

Dansk Supermarked har i nogen tid udviklet automatiserede tests i Selenium og vil gerne have vurderet, om de har det optimale setup og følger best practice.

 

Samtidig ønsker Dansk Supermarked at få tips & tricks til eventuelle ændringer.

Dansk Supermarked er Danmarks største detailkoncern med omkring 43.000 medarbejdere, mere end 1300 butikker i Danmark, Sverige, Tyskland og Polen og en årsomsætning på over 66 milliarder kroner fordelt på kæderne føtex, Bilka, Netto og Salling.

Software-Pro har forlænget og udvidet vores samarbejdet med Delta. Aftalen betyder, at Software-Pro nu kan tilbyde ISTQB certificerings-kurser på både ISTQB Software Tester Foundation og ISTQB Advanced Test Manager-niveau. Kurserne bookes via Software-Pro og vil om kort tid kunne bookes direkte på vores hjemmeside.

Vi skal hjælpe pensionsselskabet Pensam med at etablere en ordreindgang for IT. Det skal blandt andet sikre en ensartet håndtering af opgaver og projekter fra forretningen. Og internt i IT-driftsorganisationen skal det sikre, at alle ordrer er behørigt beskrevet, estimeret, vurderet, prioriteret og planlagt.

KMD har fået to konsulenter fra Software-Pro, som skal hjælpe med organisatorisk implementering af Use Case Driven design på KMD

Netmester indgår aftale med Software-Pro om at sikre kvaiteten i et stort projekt

Stine Laforce bydes velkommen som konsulent hos Software-Pro

SKOV bestiller afholdelse af ISTQB Foundation-kursus hos IT-afdelingen i Glyngøre.

SKOV udvikler og producerer systemer til ventilationsanlæg, staldluftrensning og produktionsstyring, og har en førende position på det internationale marked.

Tunstall Healthcare indgår aftale med Software-Pro om implementering af Information Security Management System (ISMS) baseret på ISO 27001

ATP indgår aftale med Software-Pro om udarbejdelse af kravstyringsproces og implementering af eksempler på denne i Quality Center 11.

ATP indgår aftale med Software-Pro om at styre implementeringen af byggeservere.

Netmester bestiller udvikling af pipelineark med ressourceplanlægningssystem i Excel incl. metoder, processer og uddannelse af brugere.

ETI bestiller afholdelse af ISTQB Foundation-kursus.

ETI indgår ordre med Software-Pro om gennemførelse af Test Assessement.

Nykredit indgår ordre med Software-Pro om afholdelse af CMMI introduktionskursus.

Visiopharm indgår aftale med Software-Pro om et Test Assessment.

Logica bestiller foredrag hos Software-Pro vedr. Test af standardsystemer og integrationer

ATP indgår kontrakt med Software-Pro om et nyt projekt: Udvikling og implementering af metrikker for testeffektivitet

Conscensia bestiller Software-Pro til at lave en workshop i forbindelse med deres Test Community kick-off i Ukraine

Koblo indgår aftale med Software-Pro om udarbejdelse af en teststrategi for færdigudvikling og lancering af et nyt system.

Netmester indgår aftale med Software-Pro om udvikling at et Ressourceplanlægningssystem i Excel incl. metoder, processer og uddannelse af brugere. Resultat: Systemet bruges og giver værdi fra leveringsdagen.

ATP indgår kontrakt med Software-Pro om konsulentassistance til udarbejdelse og implementering af ny udviklingsmodel.

Netmester forlænger aftale med 9 måneder om rådgivning og coaching i forbindelse med implementering af Netmesters vækststrategi

Saxo Bank indgår aftale med Software-Pro om at assistere med at udarbejde en ny Test Practice og lave en strategi for hvorledes den implementeres i organisationen

ATP forlænger aftale med Software-Pro om testrådgivning. Bl.a. til at udarbejde oplæg til "ATP Testproces 2013" understøttet af HP QC/ALM version 11

Saxo Bank vælger Software-Pro til at gennemføre assessment af bankens testprocesser og præsentation af forslag til indsatsområder

Software-Pro har fået ny hjemmeside.

Netmester signed agreement with Software-Pro to help management developing and implementing Netmester's growth strategy

ATP signed agreement with Software-Pro to run a Software Process Improvement project to improve quality in software delivered from internal develop teams and external vendors like IBM and Edlund.

SKOV ordered a test process assessment from Software-Pro.

Software-Pro assisted LEGO prioritizing which TMM process areas to improve first.

ATP signed agreement with Software-Pro to develop and implement test metrics for top level management to base release decisions on

Netmester signed agreement with Software-Pro to coach improvement of project and development process methodology. This was a follow up to a succesful implementation of Scrum guided by Software-Pro

Nordjysk Elhandel signed agreement regarding ISTQB Foundation Course in Software Testing

ATP today announced the result of their latest official TMM assessment: ATP is now at level 2.

We are very proud having a stake in getting ATP to that level.

DGI announced that they will start a process with Software-Pro to identify areas to improve in their software development

Seluxit signs contract with Software-Pro.

We will do Test Management, Test Design and Test Execution on embedded software and protocols for smart home devices.

Software-Pro makes agreement to run a Test Optimization Project at a major media company on behalf of consultancy within Test and QA.

We will develop a new setup for test planning and test execution to handle agile software development.

Nordjysk Elhandel signs agreement with Software-Pro to arrange workshop in software testing.

Tina Bagh Kristensen joined Software-Pro as Administration and Test Manager

Conscensia - our associate when it comes to outsourcing.

Peder brings 20 years of test, QA and process knowledge from companies like Bang & Olufsen, Texas Instruments and Deif.

We will work with ATP to implement TMM level 2 Key Process Areas.

We combine Conscensia’s outsourcing capabilities and Software-Pro’s Testing and QA experience to deliver low cost and low risk in our clients testing projects. With that concept –best of both worlds, we offer testing of software based on Software-Pro’s standards and Conscensia’s Near Shore outsourcing concept.