Morten de Melo Lyng

Softwaretest er i sagens natur et fagligt område der udvikler sig med resten af det teknologiske domæne. Der sker hele tiden nyt inden for kendte områder, mens nyere områder samtidigt opstår og udvikler sig hurtigt.

 

Tænk bare på den hastighed som robotter, selvkørende biler, AI, machine learning, Internet-of-Things og meget andet flytter sig med i disse år. Det vil være rimeligt at sige at softwaretest flytter sig i både bredden og dybden også.

 

Så – hvordan holder man sin faglighed skarp midt i den udvikling?

 

Formaliseret uddannelse – for eksempel i form af certificeringer - er et must. Men der er også meget at hente ved samtidigt at holde sig orienteret omkring de mange blogs, fora og andre kilder der findes på nettet. Heldigvis er der mange dygtige testfolk, der bruger en del af deres tid på hele tiden at skubbe til fagligheden indenfor softwaretest ved at dele deres viden, tanker og holdninger.

 

Vi vil gerne opfordre alle testfolk til også at udforske nettet for at finde kilder til viden, inspiration og ikke mindst holdninger til softwaretest. Noget indhold kan være mere relevant end andet i forhold til dine opgaver og interesser, men mængden er stor og der er masser af faglighed at hente. Vi har samlet en række eksempler på både websteder og artikler. Så – herfra en opfordring til at bruge noget af din tid på at udvikle din faglighed, samt lidt at starte på. God læselyst!

 

Steder

  • James Bachs Blog – James betragtes (med Michael Bolton) som ophavsmand til Rapid Software Testing og har en ret markant og underholdende måde at skrive på.
  • Software Testing Help – et ret omfattende website med masser af tutorials og andre ressourcer.
  • Stickyminds – et website der sponseres af Techwell. Skal især roses for en meget aktiv Q&A/forum-del. Smid et spørgsmål og få hjælp!
  • QA Mentor – endnu et ret omfattende website, der dækker mange aspekter af softwaretest.

 

Udvalgte artikler

 

 

Interesseret i at høre mere om livet som konsulent? - ring til os på +45 31 78 00 00